
این مقاله از زبان شرکت زیمنس نوشته شده است :
ما برای چه هدفی اینجا هستیم؟ چه چیزی ما را خاص می کند ؟ چگونه برای دستیابی به موفقیتی عظیم برنامه ریزی می کنیم ؟
هرکسی که میراث و تاریخ خود را درک کند، تنها کسی است که می تواند امروز به موفقیت دست یابد و در فردا سرنوشت خود را رقم بزند.در مورد تاریخ شرکت های بزرگ نیز همین طور است . وقتی به گذشته آنها می پردازید، شاهد رویداد های مهّیج و همچنین تجربه پستی و بلندی ها، موفقیت ها ، ناکامی ها و تغییرات اقتصادی و اجتماعی هستید.
زیمنس نیز یکی از این شرکت هاست . این شرکت پیشگام جهانی، در مهندسی برق، به عنوان یک استارت آپ ساده شروع به کار کرد.
امروز بعد از 170 سال خدمت ، تجارت 10 نفره که زمانی در خیابان شونبرگر استراس 19 (Schöneberger Strasse) در برلین فعالیت می کرد، به یک غول جهانی تبدیل شده است که در طول سالها به عنوان یک نیروی نوآوری و فناوری بزرگ خدمت کرده است. این دستاورد باورنکردنی است که در میان توالی بی پایان چالش های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در جهان حاصل شده است. در طول هر فصل از تاریخچه ظهور زیمنس ، ویژگی ها و توانایی های خاص همیشه در خط مقدم قرار گرفته اند. خصوصیاتی که باعث شده زیمنس امروز شرکتی باشد ؛ «نو آور ، بین المللی ، متعهد به کیفیت و مشتری ، آزمایش شده در برابر سختی ها و بحران ها، قدرتمند و مسئولیت پذیر». اگر این خصوصیات را جداگانه و پی در پی مورد بررسی قرار دهید، به سرعت به این نکته پی خواهید برد که تنها خصوصیات فردی نیستند که ماهیت زیمنس را مشخص می کنند بلکه تعامل و همکاری تمام این ویژگی ها در کنارهم از زیمنس چنین شرکت قدرتمند و استواری ساخته است.
کدام ویژگی ها تفاوت نهایی را ایجاد می کنند؟
چه چیزی باعث شده است که زیمنس (بر خلاف بسیاری از شرکت های دیگر)، از پس تمام چالش ها برآید و 170 سال سابقه موفقیت در تجارت داشته باشد ؟
از همان ابتدا، زیمنس توسط نوآوری خود تعریف می شود. این همان ویژگی است که در واقع باعث به وجود آمدن و شکل گیری این شرکت شده است. نوآوری آن ، اولین بار زمانی پا به عرصه ظهور نهاد که شرکت تلگراف پوینتری (pointer telegraph) را تجاری کرد ، کاری که در زمان شتاب انقلابی و فراگیر فناوری و ارتباطات انجام شده بود. اندکی پس از آن دستگاه دینام اختراع شد که این امر سنگ بنای مهندسی برق را بنا نهاد.

همه چیز از اختراع تلگراف اشاره گر (pointer telegraph) شروع شد !
این ویژگی از ابتدای اولین نوآوری ورنر فون زیمنس بود، مبنایی که وی به وسیله آن شرکت (“Telegraph Badanstalt von Siemens & Halske) را در سال 1847 تاسیس کرد. او برای اولین بار تلگراف اشاره گر را توسعه داد و تنها بعد از گذشت 2 سال اولین خط تلگراف از راه دور اروپا را ساخت. این یک انقلاب تکنولوژیکی بود که در بالاترین سطح سیاسی حائز اهمیت و ارزش بود اما چرا ؟ زیرا برای اولین بار می توانستیم اطلاعات مهم را طی چند دقیقه از نقطه الف به نقطه ب انتقال دهیم. و این پیروزی بزرگی به شمار می رفت . دیگر یک پیام ، ساعتها و روز ها و حتی هفته ها طول نمی کشد تا به گیرنده خود برسد. زین پس با استفاده از این تلگراف اشاره ای ، تنها چند لحظه طول می کشید تا پیام مورد نظر به مقصد برسد. حال دیگر جهان کوچکتر با احداث اولین خط تلگراف از فرانکفورت به برلین به نظر می رسید. امّا این پایان ماجرا نبود ، اخبار مبنی بر انتخاب فریدریش ویلیام چهارم پادشاه پروس به عنوان امپراطور آلمان در عرض چند دقیقه به پایتخت رسید و با یک حرکت ، زیمنس را به نامی فراتر از محدوده شهر برلین تبدیل کرد.
تجاری سازی موفقیت آمیز تلگراف الکتریکی زیمنس ، سنگ بنای شکل گیری عصری جدید در حوزه ارتباطات قرار گرفت که در واقع معادل معرفی و اهمیت اینترنت در قرن 21 می باشد. اما به خودی خود ، نوآوری هیچ تضمینی برای دوام موفقیت نمی باشد . همانطور که خود ورنر فون زیمنس نیز به سرعت متوّجه آن شد، چالش هایی به سرعت به وجود آمد که می بایست حل می شد و اولین بحران شرکت به وجود آمد. نا کافی بودن غلاف کابل ، مشکلاتی را برای انتقال اطلاعات به وجود آورده بود ، ورنر به همراه برادرانش؛ ویلیام و یوهان هالسکه برای ارائه طرح جدیدی از غلاف کابل دست به کار شدند و آنها این کار را با استفاده از تکنیکی که تحت عنوان «پرسِ گوتاپرکا » شناخته می شد ، عملی ساختند. در این تکنیک نوین ، سیم ها درون یک پوشش بدون درز و ضد آب محصور شده بودند. این تکنیک هم ویژگی متمایز کننده و هم نتیجه ای موفقیّت آمیزی در پی داشت. زیرا تلگراف هایی که زیمنس ساخته بود از این پس به عنوان معیاری برای توانایی ورود ایده های پیشگام به بازار، به کار می روند.
از دیگر سلسله مروارید های گردنبند خدمات و نوآوری های شرکت زیمنس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
*) سال 1879 : اولین راه آهن برقی
*) سال 1880 : اولین آسانسور برقی جهان
*) سال 1881 : اولین تراموا برقی جهان
*) سال 1882 : اولین روشنایی برقی دائمی در برلین
*) سال 1882 : اولین اتوبوس واگن برقی جهان
*) سال 1896 : اولین مترو در قاره اروپا
بدون دیدگاه