درایو/اینوِرتِر/میکرومستر چیست ؟

 

در این مقاله قصد داریم که توضیح مختصری راجع به درایو/اینوِرتِر/میکرومستر چیست  به شما همراهان آرکا کنترل ارائه دهیم. برای آشنایی با این دستگاه می‌توان در ابتدا به نام انتخاب شده برای این وسیله رجوع کرد. Drive در واژه نامه انگلیسی علاوه بر معنیِ رانندگی کردن معنای دیگری نیز دارد. با مراجعه به دیکشنریِ Cambridge شما می‌توانید معنای متفاوت دیگری نیز جستجو کنید. این واژه نامه معتبر انگلیسی درایو را به صورتِ  the system used to power a vehicle که به معنایِ سیستمی است که برای قدرت بخشیدن یا راندنِ یک ماشین (برای مثال الکتروموتور در حوزه اتوماسیون و برق صنعتی). با این معرفیِ مختصر به ادامه ی توضیح درباره ی درایو (Drive) ها می‌پردازیم.

درایو/اینوِرتِر/میکرومستر چیست ؟اگر ما در بخش هایی از کارمان نیاز داشته باشیم که میزان چرخش و یا به اصطلاح دورِ الکتروموتور خود را تنظیم (کم – زیاد) کنیم، نیازمندِ تجهیزاتی هستیم که در دنیای اتوماسیون و برق صنعتی به عنوان درایو ها (Drive) شناخته می‌شوند. امّا درایو (Drive) ها نامِ دیگری تحتِ عنوان اینوِرتِر (Inverter) نیز دارند. دوباره با نگاهی به دیکشنری Cambridge متوجه خواهیم شد که بهترین ترجمه برای این واژه در زبان فارسی مبدّل یا تبدیل کننده می‌تواند باشد، چرا که اینورتر ها قادر هستند تا سرعت یا همان دورِ الکتروموتور ها از عددی به عددِ دیگر تغییر دهند و یا به نوعی ، رفتارِ از پیش تعیین شده ای را بر روی گردش الکتروموتور ها ایجاد کنند. امّا کاربرد درایو (Drive) ها و یا همان اینورتر (Inverter) ها تنها به این موضوع ختم نمی‌شود و با استفاده از این تجهیزات می‌توان موتور را از فاصله ی دور (کنترل از راه دور) خاموش و یا روشن نمود. درایو های زیمنس انواع مختلفی دارند که در قسمت زیر به معرفی تعدادی از آن ها می‌پردازیم.

درایو زیمنس

انواع درایو (Drive) زیمنس:

  • SIMOVER MASTER DERIVE
  • MICRO MASTER 420
  • MICRO MASTER 430
  • MICRO MASTER 440
  • SINAMICS G110
  • SINAMICS G120
  • SINAMIC G130
  • SINAMICS G150
مزایای درایور زیمنس

در ادامه این مقاله ، قصد داریم به معرفیِ مزایای استفاده از درایو های زیمنس بپردازیم:
مزایای استفاده از خرید درایو های زیمنس عبارتند از :

  • محافظی است برای موتور های نوعِ DC و نوعِ AC
  • کاهش اتلاف انرژی
  • افزایش طول عمر دستگاه
  • امکانِ استفاده از نرم افزار های قدرتمند و در عین حال کاربر پسند و مدیریت از راه دور
  • مجهّز بودن به امکانِ شبکه شدن و در نتیجه دریافت و انتقال پارامتر های مربوط به درایو و موتور
  • به دلیل نداشتنِ قطعاتِ داخلی متحرک، نتیجتاً فاقد استهلاک و فرسودگی شدید می‌باشند و عمر مفید بالایی دارند.
    در ادامه به توضیحی مختصر درباره ی مدل های مختلف درایو (Drive) های زیمنس می‌پردازیم.

 

درایو / اینورتر زیمنس سریِ Micromaster:

درایو / اینوتر سریِ میکرومستر، در چهار سریِ 410، 420، 430، 440 تولید می‌شوند که البته از میان این چهار سری، مدل 440 از سال 2007 میلادی، تولیدِ آن بر روی خط تولید کارخانه زیمنس متوقف شده است.

 

 

  • درایو / اینورتر زیمنس، سری 420:

این درایو / اینورتر زیمنس برای زمانی که در سیستم خود، نیازمندِ سرعت های مختلف ولی روش عملکردی ساده مانند یک انتقال ساده و … می باشیم ، بسیار گزینه ی مناسبی است برای مثال در کانوایر ها (Conveyor) یا همان تسمه نقّاله ها از این مدل درایو / اینورتر بسیار استفاده می‌شود. از نکات مثبت دیگر این درایو این است که ساختار آنها به صورت ماژولار می‌باشد و در موارد لزوم به راحتی می‌‌توان از بخش های جلویی درایو / اینورتر برای نصب پنل های کنترلی و ماژول های ارتباطی بهره جست.

درایور اینورتر زیمنس
  • درایو / اینورتر زیمنس، سری 430:

درایو / اینورتر های زیمنس سری 430، علاوه بر بهره جستن از امکانات موجود در سری 420، در عملکردی هایی که نیاز به کار بردنِ پروسه پیچیده تری نسبت به یک جابه‌جایی ساده برخوردار می‌باشد، از این سری از درایو / اینورتر ها استفاده می‌شود. این سری از درایو / اینورتر های زیمنس از پر مصرف ترین، سری های مورد استفاده در صنعت می‌باشند. علّت استفاده زیاد از این سری از درایو / اینورتر های زیمنس وجود تابع های مربوط به فَن و پمپ در این نمونه های می‌باشد به طور مثال این سری از درایو / اینورتر های زیمنس، حالت بی‌باری که یک وضعیت خطرناک برای پمپ ها می‌باشد را با استفاده از تابع های تعریف شده در خودِ درایو / اینورتر تشخیص داده و از عملکردِ پمپ در این حالت جلوگیری می‌کند. علاوه برا موارد ذکر شده ، درایو / اینورتر های سری 430،  به دلیل داشتن بخش تعریف شده ای برای PTC ، ( ضریب دماییِ مثبت= Positive Temperature Coefficient) این قابلیت را دارا می‌باشند که در توان های بالا، از موتور محافظت گرمایی کند.

درایو/اینوِرتِر/میکرومستر چیست ؟
  • درایو / اینورتر زیمنس، سری 440:

بسیار خب، پس از مرور اجمالی در باره ی درایو / اینورتر های سری 420 و 430 به سراغ یکی دیگر از سری های این محصول پرکاربرد می‌رویم ، اگر شما به دنبالِ یک درایو ، یک کنترلر و یا یک محافظ خوب یا به بیانی دیگر دنبال یک راه حل مناسب برای پروسه های صنعتی پیچیده هستید، درایو / اینورتر های سری 440 یک راه حل مناسب برای نیاز شما می‌باشند. میکرومستر های سری 440 در داخل خود یک PLC (مراجعه شود به مقاله دوّم) یا همان کنترلر های منطقی برنامه پذیر دارد که در نتیجه ی آن این امکان را فراهم می‌سازد تا اُپراتور مربوطه، بتواند این سری از درایو / اینورتر ها را با برنامه ای مناسب ، برنامه ریزی کند. این درایو / اینورتر ها با قابلیت‌های کنترلی بسیاری که در اختیار اُپراتور قرار می‌دهد، گزینه ی بسیاری مناسبی برای پالایشگاه ها، تصفیه خانه ها و کارخانجات باشد

میکرومستر 440

برای خرید انواع درایو ، خرید انواع اینورتر و خرید انواع میکرومستر های زیمنس:

خرید درایور زیمنس
  • خرید درایو 6ES64520
  • خرید درایو 6ES6430
  • خرید درایو 6ES6440

شما می‌توانید با لمس کردنِ لینک به واتساپ( با رنگ سبز متمایز شده است) به صورت خودکار به واتساپِ آرکا کنترل منتقل شوید و نوع محصول مورد نظر خود و یا کد مربوط به آن را به کارشناسان فروش اعلام نمایید و پس از دریافت استعلام قیمت و پیش فاکتور آن، در صورت رضایت، خرید خود را نهایی کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *